användarnamn
lösenord

efter skribent

eller datum

välj datum

Publicerad: 28 april 2010 20:07

Tobleronetabben kommer att förfölja Sahlin

Mats Odells utspel, "ren Tobleronepolitik"  i samband med de rödgrönas avisering om satsningar på kommun och landsting, har engagerat många läsare i olika medier och åsikterna går isär.

Någon hyllar det nya ordet och att liknelsen "Tobleronepolitik" var klockren.

Flera läsare påpekar att alla politiker som har skandaler i bagaget får räkna med att det kommer upp i en valrörelse.

Oavsett om det kommer att användas i valdebatten eller inte, så kommer detta misstag att överskugga allt som Mona Sahlin gör och säger under hela hennes fortsatta politiska karriär.

Det kanske inte är rättvist men så fungerar vi människor. Vissa saker glöms aldrig bort. 

Det är klart att folk inte har glömt skandalen, men den berättigade kritiken här handlar om att det sker en sammanblandning mellan person och sakfråga och folk vill ha en debatt om sakfrågorna, säger en läsare.

Det finns absolut skäl att påminna väljarna om hur de rödgrönas nuvarande statsministerkandidat Mona Sahlin skötte sina affärer under Tobleronetiden.

Som bekant var det ju inte bara vid inköpet av denna chokladbit som Sahlin använde skattebetalarnas pengar som ett slags buffert.

Hur en potentiell statsminister handskas med skattebetalarnas pengar är verkligen ingen småsak.

Sedan kan man ha vilka synpunkter man vill på Mats Odells utspel i samband med de rödgrönas satsning på kommun och landsting, "ren Tobleronepolitik".

Själv påstod Mona Sahlin i Rapport i kväll att Mats Odell är dålig på att läsa bibeln.Enn Kokk, före detta partisekreterare hos Socialdemokraterna skriver i sin blogg: "De oegentligheter som fällde Mona Sahlin var endast förnamnet av vad som verkligen förekommit”.

Om det innebär att det finns en stor mängd med ytterligare incidenter som ännu ej är utredda kan detta få konsekvenser för Socialdemokraterna i valrörelsen.
 
Nyligen kunde man läsa i medier att Mona Sahlin ljugit om sin lön. Kan man ha förtroende för en sådan kvinna och statsministerkandidat? 

Tobleroneaffären eller Sahlinaffären är en benämning på en svensk politisk skandal, vid vilken det i oktober 1995 kom till allmänhetens kännedom att den socialdemokratiska politikern Mona Sahlin under sin tid som arbetsmarknadsminister 1990–1991 vid flera tillfällen använt statens kontokort för privata utlägg.

Affären resulterade dels i en förundersökning, som lades ned då inget brott kunde påvisas, dels i att Sahlin, som 1995 var vice statsminister och främsta kandidat till att ta över som partiledare för Socialdemokraterna efter Ingvar Carlsson, avgick från sin post och inte kandiderade till posten som partiledare.DSB den 28 april 2010

Kommentera artikel

 
 

Kommentarer

Svara

dan 2010-05-02 19:58

Det är en märklig tid vi lever i.

Hur kan Thomas Östros bli så upprörd över att deras ganska tveksamt finansierade löften kallas Tobleronepolitik och samtidigt lägga så mycket tid på att befästa bilden av sjukförsäkringsreformen som en stupstock?

I stället för att stödja en människa som är på väg att hitta tillbaka till arbetslivet vill oppositionen skrämmas med en medeltida avrättningsmaskin.

Det om något är väl oanständigt, Thomas Östros?


DSB den 2 maj 2010
  • Artiklar

  • Kommentarer© Politico.se