användarnamn
lösenord

efter skribent

eller datum

välj datum

Publicerad: 18 maj 2010 08:51

Källa: Grafik SvD

Slussens utsikt ska bevaras

Vi vill bevara den vackra utsikten över Mälaren och Saltsjön och är noga med att de värden som finns i denna knutpunkt mellan Södermalm och Gamla stan bevaras.

Det innebär framför allt att den föreslagna centralt placerade byggnaden norr om Södermalmstorg stoppas, skriver den styrande borgerliga alliansen i Stockholm i ett gemensamt inlägg på DN Debatt.

Alliansen presenterar också en ny opinionsundersökning från Demoskop som visar att en klar majoritet av stockholmarna vill ha en förnyelse av Slussen.

Slussen är Sveriges mest kända trafikplats. Efter snart 80 år i stockholmarnas tjänst måste den nu renoveras i grunden.

En undersökning som Demoskop har genomfört under de senaste dagarna bland 1 000 stockholmare visar att fler än sju av tio stöder förnyelsen av Slussen.

Inga beslut är fattade om hur byggnaderna ska se ut. I denna del är fortfarande alla idéer och synpunkter mycket välkomna (artikelbild).

När kommunfullmäktige fattar beslut om förnyelsen av Slussen, vilket väntas kunna ske i juni, innebär det att vi går vidare med full fart med förnyelsen av Slussen som knutpunkt för kommunikationer samtidigt som frågan om framtida byggnader analyseras vidare.
 
Utångspunkten ska vara att nya Slussens byggnader harmonierar med Söders speciella karaktär.

Läs hela inlägget på DN.Debatt.

http://www.dn.se/debatt/stockholmsdebatt/utsikten-fran-slussen-ska-bevaras-1.1101798
DSB den 18 maj 2010

Kommentera artikel

 
 

Kommentarer

Svara

dan 2010-06-03 22:01

I går beslutade Stockholms kommunstyrelse efter decennier av debatt att Slussen, byggd på 1930-talet ska rivas och ersättas med en ny konstruktion.

Den nya lösningen med raka broar över vattnet kommer att kosta 8 miljarder kronor.

Bygget är tänkt att inledas 2012 och vara klart 2018.


DSB den 3 juni 2010

Inlägget ändrat 03 juni 2010 22:03

Svara

dan 2010-06-03 22:45

- Känner ni inte till effekterna av de beslut ni fattat?

Det var proppfullt på Moderna museet i Stockholm i tisdags kväll när Slussen diskuterades.

Pålästa experter, mindre pålästa politiker och en kokande, engagerande publik gjorde tillsammans klart att liggande förslag på ombyggnad av Slussen har skandalösa brister.

Först byggnaderna som beckar igen utsikten, sen marknivån som på grund av ännu en underjordisk galleria ska höjas dramatiskt.

Vidare en grotesk knöl av betong vid brofästet i Gamla stan. Slutligen och avgörande, vattennivån i Saltsjön stiger och Mälaren blir en havsvik med bräckt vatten om inget görs.

Det är hög tid att skicka dessa "Kulturtalibaner" ett exemplar av boken "Staden som försvann". Beslutsfattarna går i Hjalmar Mehrs fotspår, den så kallade "Stålmusen".


DSB den 3 juni 2010
  • Artiklar

  • KommentarerSENASTE MEDIA

2015-02-17 08:50

2014-12-26 09:30


© Politico.se