användarnamn
lösenord

efter skribent

eller datum

välj datum

Publicerad: 30 oktober 2010 10:43

Rektorer anlitar Expo för att stoppa SD

Antalet bokade föreläsningar för tidskriften Expo eskalerar sedan Sverigedemokraterna (SD) kom in i riksdagen.

Rektorer på skolor där SD hade stora framgångar i skolvalet utnyttjar skattebetalarnas pengar för att främja meningsmotståndare till partiet.

Under oktober månad höll Expos medarbetare 30 föreläsningar och cirka 2 500 personer har fått lyssna till SD:s historia med främlingsfientlighet och antisemitism.

Föreläsningarna har beställts av skolor, politiska partier, Svenska kyrkan och medier.

Man bör betänka att SD:s partiledare Jimmie Åkesson tidigare var medlem i Moderat skolungdom innan han 1995 blev medlem i SD.

Han har själv i media berättat om anledningen till att han gick med i partiet var de negativa konsekvenserna av invandringen i de kvarter han växte upp i Blekinge.

Tidskriften Expo fick i år 75 000 i bidrag från Kulturrådet för sin hemsida och detta trots en ranking på plats 1 490.
 
Sysslar man med positiva frågor om invandring väntar generösa bidrag och utmärkleser. Den som däremot avslöjar sanningen bakom den havererade invandringspolitiken är en "rasist" och skall stängas ute.

Det är knappast obekant att Expo vann Tidskriftspriset 2010 som delades ut i Stockholm i veckan där ansvarig utgivare Robert Aschberg deltog. Expo har en upplaga under 50 000 exemplar.

Den 25 oktober skriver Expo om att boende på en flyktingförläggning i Östersund trakasserades med tillmälen och flaskkastning.

Vad Expo däremot inte skriver om är när så kallade "ensamkommande flyktingbarn" sprider terror mot de antällda på sina förläggningar.

Inte heller när romer på olika förläggningar runt om i landet ger sig ut på stöldraider i samhället.

Stiftelsen Expo är en svensk stiftelse som ger ut en tidning, tidskriften Expo.

Stiftelsens stadgar föreskriver att "Stiftelsens ändamål är att upplysa allmänheten om rasism och främlingsfientlighet genom tidningsproduktion och tidningsutgivning".

På sin webbplats förklarar man sig utförligare som en privat forskningsstiftelse som grundades 1995 i syfte att studera och kartlägga antidemokratiska, högerextrema och rasistiska tendenser i samhället.

Verksamheten bedrivs på ideell grund och stiftelsens plattform värnar demokrati och yttrandefrihet. Stiftelsen Expo var tidigare registrerad under namnet "Hillstiftelsen".


DSB den 30 oktober 2010

Kommentera artikel

 
 

KommentarerSENASTE MEDIA

2015-02-17 08:50

2014-12-26 09:30© Politico.se