användarnamn
lösenord

efter skribent

eller datum

välj datum

Publicerad: 29 juni 2009 19:00
Bernard Madoff

Bernard Madoff

150 års fängelse för Bernard Madoff

En domstol i New York dömde i dag storsvindlaren Bernard Madoff till 150 års fängelse. Många av dem som blivit lurade på sina pengar fick möjlighet att yttra sig och det hurrades i rättssalen när domen meddelades. Många som har förlorat sina pensionsbesparingar står utblottade och måste börja arbeta för att försörja sig.
 
Madoff hade dessförinnan bett sina offer om ursäkt för de svindlerier som ruinerat mängder av investerare och förklarade att han kommer att få "leva med sin smärta i resten av sitt liv". Jag efterlämnar ett arv av skam till min familj, jag är ansvarig för en stor mängd lidande och smärta och lever i plåga, sade han. Utanför domstolsbyggnaden hade många av de drabbade samlats, med krav på ett kännbart straff. Jag är här för att se hur domstolsväsendet sköter sig, ställt inför det största fallet av stöld i universums historia.

Se även artikel "världens störste svindlare" 16 mars 2009. Gå in på avancerad sökning/världens störste svindlare/.

DSB den 29 juni 2009
 

Kommentera artikel

 
 

Kommentarer

Svara

dan 2009-07-15 17:16

Svindlaren Bernard Madoff behöver inte tillbringa resten av sitt liv i ett högsäkerhetsfängelse som han befarat. I stället förs han över till ett fängelse i North Carolina med medelhög säkerhet. Enligt ABC News har Madoff flyttats från New York till fängelset i Butner i North Carolina. Källor till familjen Madoff har berättat för tv-stationen att den före detta finansmannen, dömd till 150 års fängelse för svindlerier i storleksordningen 500 miljarder kronor, det största bedrägeriet i USA´s historia och hans hustru Ruth har befarat att han skulle skickas till ett högsäkerhetsfängelse. Bernard Madoff dömdes den 29 juni i en domstol i New York. Bland de drabbade av hans verksamhet finns en lång rad internationella storbanker, pensionsplacerare och hedgefonder över hela världen. Även svenska Nordea förlorade pengar på svindleriet.

DSB den 15 juli 2009

Svara

dan 2009-07-22 10:09

Den före detta Nasdaqordföranden flyttades i förra veckan till ett fängelse i North Carolina med medelhög säkerhet, känd som kronjuvelen bland federala fängelser på grund av personalens goda rykte och den medicinska utrustningen.

Enligt New York Post har Madoff fått jobb i fängelsets graveringsverkstad där han tillverkar namnskyltar från klockan sju på morgonen till halv tre på eftermiddagen. 78-åringen tycks ha anpassat sig till fängelselivet och passar in perfekt och har inga problem med någon, enligt The Post som hänvisar till en fängelsekälla.DSB den 21 juli 2009

Svara

dan 2010-04-08 21:16

Medan Madoff, en gång styrelseordförande för Nasdaqbörsen, avtjänar ett 150 år långt straff i fängelse, har hans drömvåning sålts för åtta miljoner dollar, eller cirka 60 miljoner svenska kronor.

Våningen ligger på Upper East Side och har en enorm terrass och svindlande utsikt. Köparen är Al Kahn, som en gång skapade kåldockan.


DSB den 8 april 2010
  • Artiklar

  • Kommentarer


Vad vet du om blommor?


© Politico.se