användarnamn
lösenord

efter skribent

eller datum

välj datum

Publicerad: 02 februari 2011 09:19

Källa: bizzozero.net

Tolerans och kränkande mejl

En ledande kommunpolitiker för Sverigedemokraterna (SD) i Knivsta riskerar att uteslutas ur partiet sedan han skickat ett kränkande mejl till SvD.

Leif Vogel (SD) i Knivsta, söder om Uppsala, har reagerat kraftigt på SvD:s artikelserie om så kallade slumvärdar som missköter sina hyreshus. 

Det är inte bristerna i fastighetsskötseln som han är upprörd över efter att ha läst reportaget från bostadsområdena i Rinkeby och Tensta, där barn mår dåligt av fuktskador som inte har åtgärdats.
 
Istället lägger han skulden för missförhållandena på hyresgäster med utländsk bakgrund.

”Sämre reklam för den svarta hopen kan man ju inte tänka sig”, skriver han i mejlet till SvD.

”De tar inte bara med sig sin analfabetism utan hela sin brist på kultur och kunskap, men väl vägglöss, hårlöss och kackerlackor och som på bilden sin nedgörande effekt på våra bostäder.
 
På bilden står en svart fan och klagar på att skåpdörrarna ramlat ner”, skriver Leif Vogel i det ena mejlet.

Han ifrågasätter att hyresgästerna inte själva lagar trasiga garderobsdörrar.
 
Är dom helt körda dom som kommer från det stampade jordgolvet?” enligt mejlet.

- Jag står för detta som privatperson men inte som representant för SD.
 
- Det är väl alltid en skillnad mellan vad man tycker privat och vad man tycker i den funktion man har, tillägger han.

Martin Kinnunen, pressansvarig för SD, underkänner Leif Vogels argument att han har skickat mejlen enbart i egenskap av privatperson.

- Som företrädare för SD måste man alltid uppträda med gott omdöme, säger han.

Om vi bortser från vissa grova omdömen om personer från utomeuropeiska länder och hudfärg och ser till sakinnehållet, finns det då något fog för vissa uttalanden?

Det finns personer i innerstaden som bott i sina hyresrätter i över trettio år och i princip aldrig fått någon renovering men inte har dessa problem, varför?

Svaret är att de själva utför mindre renoveringar som målning, personligt val av tapeter, mindre snickerier och justeringar för sin egen trivsel.

Det kan inte uteslutas att så inte sker i merparten av de lägenheter som politikern i Knivsta refererar till och samtidigt är det förmodligen högre omsättning på hyresgäster än vad som är vanligt i andra bostadsområden.  

Däremot är Leif Vogels språkbruk avvikande och kränkande från det politiskt korrekta Sverige i flera avseenden.

Tankarna går till ordet tolerans och vad det egentligen innebär och hur skulle han ha förmedlat sin uppfattning på ett korrekt sätt?

Det kan dock inte uteslutas att det är ursprungsbefolkningen som ska anpassa sig till vissa invandrargruppers sätt att leva och som påverkar oss alla och många har helt enkelt fått nog av detta.

Björn Söder (SD), partisekreterare och gruppledare i riksdagen, har på sin blogg kallat homosexualitet en sexuell avart och Pride-veckan ”det perversa homosexevenemanget”.

Kent Ekeroth
(SD), ledamot i riksdagens justitieutskott, sade på en valturné att ”kvinnans ställning är extremt tydlig i islam.

"Det står svart på vitt att en man har rätt att misshandla sin fru om hon misshagar honom, detta är vad islam föreskriver".

Carina Herrstedt
(SD), andre vice ordförande, skrev 2010 i ett pressmeddelande att romerna måste ”göra upp med sin offerstatus, sin patriarkala kvinnosyn och sin misstänksamhet mot majoritetssamhället”.

William Petzäll (SD), riksdagsledamot och ordförande för ungdomsförbundet SDU, har sagt i SD:s webb-tv att ”invandrares rättsuppfattning skiljer sig väldigt mycket från svenskars. Man har skild uppfattning om vad som är rätt och fel”.

William Petzäll skriver på Politikerbloggen 1/2 2011 att "Politisk korrekthet hotar det öppna samhället".

"Det extremt politiskt korrekta debattklimatet som råder i Sverige har allt för länge fått sätta gränsen för vilka frågor som får diskuteras och vilka heliga sanningar man tvingas förhålla sig till för att undvika att bli kallad för något man inte är".

"Listan på människor som trakasserats, mist sina jobb, uteslutits från sina fackföreningar, utsatts för censur och blivit socialt utfrysta, kan göras lång", skriver Petzäll.

I ett replikskifte med Magnus Andersson (C) 2/2 2011, tilläger han.

"Med SD i riksdagen kommer denna politiskt korrekta giftgas att sakta men säkert att vädras ut".

Läs hela inläggen på
www.politikerbloggen.se

William Petzäll gick för en tid sedan i ett replikskifte i riksdagens allmänpolitiska debatt om invandring och migration till angrepp mot islam och i synnerhet Abdirizak Waberi (M).

Angreppet var så fränt att riksdagens talman tvingades tillrättavisa SD-ledamöterna, men helt ärligt tog vi ingen hänsyn till detta, säger Petzäll.

"Moderaterna (M) har släppt in en islamist i den här församlingen som inte tycker det är ok att män och kvinnor skakar hand med varandra", sade Petzäll.

"Talmannen ingrep och sade att debatten ska handla om sakfrågor, det blir märkligt att angripa personer som inte kan försvara sig", sade tredje vice talmannen Liselott Hagberg (FP).

Kort därpå upprepades anklagelsen mot Waberi av SD-ledamoten Kent Ekeroth och Petzäll gjorde en jämförelse med sin islamkritik och kommunismen och nazismen. 

" Min uppgift är att stå emot alla totalitära krafter", sade han.

Efter debatten utvecklade Petzäll sitt agerande med att Waberi i flera intervjuer förespråkat kvinnomisshandel och M har inte lämnat klara besked om hur de ställer sig till de värderingar han står för.

Vissa menar att det var fel att nämna hans namn när han inte var på plats, men varför nämnde man då Åkessons namn flera gånger?  

Migrationsminister Tobias Billström (M) som var på plats säger att det inte är hans uppfattning att Waberi skulle stå för de åsikterna som framfördes av SD.

Waberi säger senare att han inte förespråkar våld mot kvinnor och i övrigt står han för de värderingar som råder i samhället och tror att Petzäll är arg på honom för att han är muslim.

"Det är uppenbart att Tobias Billström och M inte känner till att de dragit in en extrem islamist i riksdagen och som arbetar aktivt för att muslimer i Sverige ska följa den "enda korrekta tolkning av islam", tillade Petzäll.

Han säger också att man inte får lyssna till musik som man kan dansa till.

Låter det för galet för att vara sant att detta skulle vara en beskrivning av en av moderaternas riksdagsmän i Sverige 2011?

Det som rör andra folkgrupper än den egna får helt enkelt aldrig vara ett bekymmer även om det råkar vara det.

Då måste bekymrets rot av artighetsskäl förläggas hos den egna gruppens attityder, aldrig hos minoriteten.

Det kan vara rätt för att undvika splittring och att utsatta grupper känner sig ovälkomna i sitt eget land, men det främjar inte en rimlig diskussion om samhällets förändring.

Lyssna gärna på video om Waberi under Media/Regering, något som Tobias Billström har gått miste om.Chefredaktören

Kommentera artikel

 
 

Kommentarer

Svara

dan 2011-02-03 03:37

Leif Vogel tvingas nu lämna partiet och sina förtroendeuppdrag, bekräftar partiets distriktsordförande i Uppland, Pamel Gamov för ABC.

Beskedet kom efter en diskussion inom partiledningen.

Sverigedemokraterna (SD) visar därmed att man inte är konsekvent eftersom  flera riksdagsledamöter gjort liknande uttalanden.DSB den 3 februari 2011
  • Artiklar

  • Kommentarer© Politico.se