användarnamn
lösenord

efter skribent

eller datum

välj datum

Publicerad: 30 mars 2012 18:56

Källa: Reuters

Islamister greps i Frankrike

Fransk polis har gripit sjutton islamister i Toulouse och på flera andra håll i Frankrike, uppger utredare enligt flera nyhetsbyråer.

Tidningen Le Figaro skriver att de 17 tros ha samröre med den islamistiska gruppen Forsane Alizza (Knights of Pride).

Gruppen har varit starkast i Paris och Limoges där många av deras medlemmar arresterades 2010 sedan de invaderat en McDonalds restaurant och skrikit antisemitiska slagord.

Enligt poliskällor har gripandena inget direkt samband med utredningen kring massmördaren Mohamed Merah.

Det var i och runt Toulouse som Merah mördade sju personer.

President Nicolas Sarkozy sade på fredagen att jakten på radikala islamister bara har börjat och innefattar hela landet.

Enligt BBC har Sarkozy ett väljarstöd på 30 procent mot 26 för utmanaren Francois Hollande.

Backstory Forsane Alizza...

backstory.blogs.cnn.com/tag/forsane-alizza/DSB den 30 mars 2012

Kommentera artikel

 
 

Kommentarer

Svara

dan 2012-03-31 18:59

Chefen för den franska säkerhetspolisen säger att 17 personer som greps i fredags i ett tillslag mot misstänkta militanta islamister "föreföll ha förberett en kidnappning".

Enligt polischefen Bernard Squarcini bestod gruppen "av franska medborgare som var inblandande i kollektiv krigsträning kopplad till våldsam religiös indoktrinering".

Flera ska ha ingått i extremistgruppen Forsane Alizza som upplöstes den 29 februari, men som ändå ska ha fortsatt sin brottsliga verksamhet.

Den franska polisen har beslagtagit flera datorer och sim-kort, vapen, pengar, cirka 10 000 euro i mindre valörer, fyra Kalasjnikov, åtta gevär, sju eller åtta handeldvapen, en elpistol och tårgasgranater.

En av de gripna är en fransk man som 2007 dömdes för att ha planerat en attack mot ett kärnkraftverk i Australien, uppger en poliskälla enligt nyhetsbyrån Reuters.


DSB den 31 mars 2012

  • Artiklar

  • KommentarerSENASTE MEDIA

2015-02-17 08:50

2014-12-26 09:30


© Politico.se