användarnamn
lösenord

efter skribent

eller datum

välj datum

Publicerad: 02 juli 2014 11:10

Asylboende för ensamkommande stoppas

Planer på att inrätta ett asylboende, för så kallade ensamkommande flyktingbarn, i en tidigare prästgård i Torsby i Värmland stoppas.

Efter protester från alla elva närboende grannar som säger nej måste kommunen nu försöka finna annat boende, uppger SR P4 Värmland.

I yttranden som kommit in till Torsby kommun finns det ingen av de elva tillfrågade som vill ha ett boende för sex ensamkommande ungdomsflyktingar som grannar.

"Värdet på fastigheterna kommer att minska och det drar till sig ele-ment som vill störa verksamheten och trots att det är ett ädelt initi-ativ från kommunens sida så kommer det att påverka lugnet i områ-det", framgår av svaren.

Istället föreslås att den före detta prästgården som ligger vackert på en höjd intill Fryken ska säljas till en privat köpare.

"Jag trodde vi var mer välkomnande", säger Ann-Katrin Järåsen (S), kommunalråd i Torsby som är besviken över reaktionerna.

Prognosen från Migrationsverket för ensamkommande till Sverige 2014 uppskattas till omkring 4 000 individer, med råge flest i EU.

Sverige toppar listan över asylsökande till EU och gav uppehållstill-stånd till drygt 24 000 personer 2013, fler än både Tyskland och Frankrike.

Sverige tar emot flest kvotflyktingar och även ensamkommande flyktingar i hela Europa.

Invandringspolitiken har blivit så extrem och det handlar inte längre om personer med skyddsstatus utan även ekonomiska flyktingar.

Invandringspolitiken har numera blivit en del av biståndspolitiken som är rättsosäker eftersom man inte ens vet vilka personerna är som söker asyl.

Papperslösa, personer som befinner sig tillståndslöst i Sverige, har rättigheter som svenska skattebetalare saknar. 
Juli 02, 2014

Kommentera artikel

 
 

Kommentarer

Svara

s.ting 2014-07-02 22:15

Ja det här med ensamkommande flyktingbarn är ju det största skämtet som finns.Barn? nja inte riktigt vanligtvis yngre mån i 18-20 års åldern.Ensamkommande? nja?Som släkten i Afganistan samlat ihop till en smuggelbiljett till ca 80 000kr.Men ingen politiker förutom sd törs ju väcka kritik! för då har man så att säja "bränt sina kort" de här vet ju alla!
  • Artiklar

  • KommentarerSENASTE MEDIA

2015-02-17 08:50

2014-12-26 09:30


© Politico.se