användarnamn
lösenord

efter skribent

eller datum

välj datum

Publicerad: 29 december 2014 06:44

Ett demokratiskt övergrepp

Den tillträdande moderate (M) partisekreteraren Tomas Tobé svarar på kritiken mot överenskommelsen att man ville säkerställa att det måste gå att regera Sverige.

"I ett läge där vi har 8 partier i riksdagen är det naturligt att vi behö-ver hitta sätt att stärka möjligheterna att regera i minoritet.

Vi har ökat möjligheterna att få fram en moderat statsminister och en alliansregering igen".

Mot den bakgrunden utesluter han inte att även diktatoriska meto-der är tillåtna för att stänga ute riksdagens tredje största parti från inflytande.

7 partier är beredda att gå hur långt som helst för att få framstå som en humanitär stormakt med världens mest generösa invandringspo-litik.
 
Sverige tar emot flest så kallade flyktingar per capita i hela EU, ett land med 2 procent av EU:s befolkning tar emot 22 procent av dem som söker sig till Europa.

Det handlar inte om att vara invandringsfientlig utan att anpassa in-vandringspolitiken till den i jämförbara länder.

"I de flesta andra demokratiska länder skulle det inte vara möjligt att göra en dylik överenskommelse där man säger att det är effektivare med minoritetsregeringar, ett resonemang som auktoritära regimer brukar ägna sig åt".

Det säger bland annat företrädare från både höger- och vänsterbloc-ket.

Den förre försvarsministern Mikael Odenberg (M) kallar det ett nederlag för parlamentarismen och liknande kritik kommer från Peter Eriksson (MP).

- Oppositionen kapitulerar och man gör det dessutom villkorslöst, när man lovar att släppa igenom vilka förslag som helst, säger Odenberg.

Men även om M-ledningen och den tilltänkta partiledaren Anna Kinberg Batra har fått mycket kritik från de egna väljarna för upp-görelsen med regeringen får de stöd av länsförbunden.

Ulf Adelsohn och Gunnar Hökmark har anklagat henne för att bland annat ha gått med på en lösning som gynnar Vänsterpartiet (V), som får något av en vågmästarroll.

En rundringning som SvD utfört visar däremot på ett ovanligt stort stöd, säger Lars-Ingvar Ljungman, M-ordförande i Skåne som menar att nu får M möjlighet att se över sin migrations- och integrations-politik. 

Det är jätteviktigt att ha en stark opposition i en demokrati.

Det är uppenbart att överenskommelsen handlar om att man inte vill tala om invndringspolitiken och att stänga ute SD från inflytande.

Svenskarna öppna för samarbete med Sverigedemokraterna.

www.samtiden.nu/7537/svenskarna-oppna-samarbeten-med-sd/

Ett demokratiskt övergrepp.

"För de sittande regerings- och allianspartierna har det visat sig vara viktigare att hålla SD utanför ett berättigat inflytande än att vårda den parlamentariska principen med majoritetsbeslut, samt den moraliska principen att demokratiskt valda partier inte skall mobbas, demoniseras eller negativt särbehandlas.

I sin iver att försöka knäcka SD har alliansen och regeringspartierna valt att tumma på vår konstitutionella lagstiftning.

Risken är uppenbar att hela maskineriet går i stå medan den ansvars-lösa invandringspolitiken fortsätter med skenande budgetunder-skott.

Liksom alliansen tidigare kommer andra viktiga områden; infrastruk-turen, energin, försvaret att negligeras till följd av såväl bristande resurser som politisk vilja.

Sverige fortsätter utför helt enkelt"!


www.samtiden.nu/8313/ett-overgrepp-pa-parlamentarism-och-demokratisk-anstandighet/

Nu kan man ta bort alla val.

"Helt förkastligt, vi skall ha majoritetsregeringar inte ett trixande för att minoritetsregeringar skall kunna sitta kvar, ett hån mot demokratin".

www.svd.se/opinion/brannpunkt/brp-direkt-installt-val_4215643.svd

"Ingen statsminister i en västlig demokrati har sedan Adolf Hitler 1933 drev igenom sin Ermächtigungsgesetz lyckats förhandla bort rätten för parlamentets opposition att opponera och tillförsäkra sig rätten att regera med dekret", skriver Mats Dagerlind på Avpixlat.

avpixlat.info/2014/12/29/obehagligt-eko-fran-varlden-nar-demokratin-avskaffas-for-landets-basta/#more-137138Chefredaktören

Kommentera artikel

 
 

Kommentarer

  • Artiklar

  • KommentarerSENASTE MEDIA

2015-02-17 08:50

2014-12-26 09:30


© Politico.se