användarnamn
lösenord

efter skribent

eller datum

välj datum

Publicerad: 22 juli 2015 15:58

Landet Sverige som inte längre finns

"Jag är verkligen tacksam mot det Sverige som tog emot mig, pro-blemet är bara att det landet inte längre finns".

"Sverige framstod som en saga där fred och frihet rådde och alla barn gick i skolan, dramatikern America Vera-Zavala minns och sör-jer landet som välkomnade henne", skriver hon på DN Kultur.

Det är svårt att få grepp om vad Vera Zavala egentligen menar med att landet inte längre finns.

Hon talar om "
vår identitet och om den svenska självbilden", men om det är folkhemmet hon saknar lär det inte komma tillbaka.

"Rika och fattiga barn gick i samma skola, vanliga familjer hade inte städerskor och ingen behövde be om allmosor", det var saker som var svenska för henne.

På bara något decennium har den svenska berättelsen om välfärd, full sysselsättning, politiskt lugn och krigsfrihet raderats ut och er-satts av ett nytt Norden.
 
Nu styr Sverigedemokraterna den politiska agendan här hemma och i Norge, Danmark och Finland är rasismen så regeringsnära att res-ten av Europa inte förstår vad som har hänt.

Jag skulle gärna, tillsammans med andra, gråta en skvätt över det nedlagda folkhemmet och över oss, de identitetslösa svenskarna".
  


www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/america-vera-zavala-sagolandet-som-inte-langre-finns/

I dag kommer det 1 300 asylsökande i veckan till Sverige och Migra-tionsverket räknar med 90 000 på årsbasis 2015, av dem en eskale-rande skara så kallade ensamkommande flyktingbarn - 12 000 i år.

Till dessa ska läggas omkring 40 000 anhöriginvandrare till dem som fått permanent uppehållstillstånd eller är kvotflyktingar.

Efter Tyskland tar lilla Sverige emot näst flest asylsökande, per capi-ta flest och med råge flest ensamkommande.

Kan det möjligen vara det land som inte längre finns som lockar hit sådana volymer.

Men vad väntar dem avseende bostad och arbete och med det en egen försörjning, eller ett liv i livslångt utanförskap. 

Sveriges BNP per capita växer inte längre och det har sin bakgrund i att den arbetslösa befolkningen ökar, fler ska dela på en allt mindre kaka. 


I riksdagsvalet 2006 fick Sverigedemokraterna (SD) 2,6 procent av väljarstödet, i dag tangerar partiet 20 procent och är landets tredje största parti.

De som valt att lägga sin röst på SD tillhör kanske den kategori som  Vera Zavala valt att kalla "de som ska sluta låtsas vara medborgare i ett land som inte längre finns".

SD näst störst, M ner på 20 procent.

"Sverigedemokraterna är för första gången näst största parti i en opinionsmätning.
 
Det norska opinionsinstitutet Sentio uppmäter i sin senaste undersökning SD till hela 23,3 procent, vilket är den högsta siffran någonsin för partiet i institutets historia".


www.svd.se/sd-nast-storst-m-ner-pa-20-procent/om/ledarbloggen

Skenande belopp på migrationsområdet.

"Migrationsverket bedömer att kostnadsökningen för kommuner-sättningar vid mottagande av ensamkommande uppgår till 3,9 miljarder kronor vid periodens slut 2019, jämfört med aprilprogno-sen.

Enbart kommunersättningarna för ensamkommande summerar det året till 14,75 miljarder kronor, vilket utgör 44 procent av hela anslaget.

Totalkostnaden är dock högre, varför man kan anta att kostnaderna för ensamkommande om några år slukar mer än halva anslaget till Migrationsverkets verksamhet".


www.svd.se/skenande-belopp-pa-migrationsomradet/om/ledare

Den brittiske filmskådespelaren Terence Stamp känner sig numera som en främling i sitt eget land när han besöker sin hemstad London, berättar han i en intervju med 
Daily Mail.

Stamp konstaterar att den så kallade integrationen av invandrare från tredje världen har misslyckats totalt.

"Jag tror att ett mångkulturellt samhälle skulle kunna vara en bra sak, men när det införs på bekostnad av vår egen kultur, då har det gått för långt". 

Komikern John Cleese, känd från Monty Python och Pang i bygget, gjorde en 
liknande observation år 2011.


Om lägret blir beständigt skulle Calais inte längre vara Calais.

Intill franska Calais vid Engelska kanalen har ett parallellt samhälle vuxit fram, i folkmun kallat Nya djungeln.
 
Bland sanddynerna lever tusentals migranter i total misär och i vän-tan på att ta sig vidare har de byggt moskéer, en kyrka och öppnat butiker
.

Nu fruktar hjälporganisationer en ny verklighet med stora, perma-nenta flykting- och migrantläger innanför EU:s gränser.

www.dn.se/nyheter/varlden/miserabla-flyktinglager-vaxer-fram-i-europa/

Under de senaste veckorna har flera migranter dött under försök att komma till Storbritannien från Calais i norra Frankrike.

Några har försökt bryta sig in i lastbilar, andra har drunknat när de försökt simma över och ännu fler dött när de försökt borda tågen som går genom kanaltunneln mellan de bägge länderna.

I torsdags hittades en död migrant i tonåren ombord på ett tåg som anlände till Storbritannien.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán varnar för utvecklingen i EU i spåren av massinvandringen.

"Frågan är inte enbart vilket slags Europa vi ungrare skulle vilja leva i, utan snarare - kommer det vi kallar Europa att alls existera?

Vår respons är tydlig: vi vill att Europa ska tillhöra europeerna, men det kräver också en ansträngning från övriga europeiska länder. 
 
Men det finns något vi inte bara vill, utan som vi kräver: att bevara Ungern åt ungrarna".
 


Chefredaktören

Kommentera artikel

 
 

Kommentarer

  • Artiklar

  • KommentarerSENASTE MEDIA

2015-02-17 08:50

2014-12-26 09:30


© Politico.se