användarnamn
lösenord

efter skribent

eller datum

välj datum

Publicerad: 17 augusti 2015 10:17

I huvudet på en statsminister

I söndags höll statsminister Stefan Löfven (S) sitt sommartal i Vasa-parken, ett tal som mest bestod av ord men ingen handling.

Han nämner våldet, oron, handgranater och morden på Ikea, men han har ingen lösning för ur munnen på honom rinner det bara uto-piska floskler.

Det är inte möjligt att våra styrande är omedvetna om asylturismen, där omkring 80-90 procent saknar asylskäl, något man med stor kraft försöker negligera för medborgarna, men allt fler börjar få upp ögonen för lurendrejeriet.

Löfvens budskap till folket är att nu skall alla kommuner med lag tvingas ta emot dem som vill ha ett bättre liv på skattebetalarnas bekostnad, inte sällan med förtur mot dem som redan befinner sig i utanförskap.

Vem riktar han sig egentligen till med orden?

"Vi ska tillsammans försvara anständigheten, vi ska vara aktörer, inte åskådare.

Om det så är en fördom vid ett fikabord på jobbet, eller en hatisk kommentar på Facebook, eller en medmänniska som blir attackerad mitt i bland oss, stå inte stillatigande.

Stå upp för det Sverige du tror på och låt oss göra det tillsammans".

Det är uppenbart att det är masstiggeriet och de depraverande predi-kamenten i spåren av detta och myglande asylsökande han talar till. 

Den röda tråden i hans tal är, antingen är du med oss eller också är du emot oss, i det senare fallet tvingas vi med lagstiftning.

Det är många i Sverige som fått nog av det öppna hjärtats politik och efterföljaren Löfven och vill se ett annat Sverige än det de före-språkar.

S/MP-regeringen uttrycker en viljeinriktning, sedan delegerar de till kommunerna att realisera den

Det vi nu bevittnar är att kommunernas självbestämmanderätt ur-holkas allt mer och medborgarna fråntas sin demokratiska rätt i kommunalval - Sverige är på väg mot demokratur.

Utmaning för Löfven, inte förlora fler till SD, Göran Eriksson på SvD 17/08 2015.

"Minns ni 'Öppna era hjärtan-talet', förra sommarens stora politis-ka skräll?
 
Exakt ett år senare gör Stefan Löfven en uppföljare, men lovar också oroliga väljare att regeringen tänker ta hårdare tag mot brott".

 

www.svd.se/utmaning-for-lofven-inte-forlora-fler-till-sd/om/sverige

Öppna era hjärtan för en ny modell
.

"Vem törs och förmår utmana den svenska ordningen?
 
Det vill säga, inte bara ta de stora orden i mun och bedyra sitt öppna sinnes dyra vilja att göra vad som helst för att alla som behöver ska få en fristad i Sverige", skriver Maria Ludvigsson på SvD Ledare 18/08 2015.


www.svd.se/oppna-era-hjartan-for-en-ny-modell/om/ledare

Stefan Löfven i Vasaparken i Stockholm på söndagen.Chefredaktören

Kommentera artikel

 
 

Kommentarer

  • Artiklar

  • KommentarerSENASTE MEDIA

2015-02-17 08:50

2014-12-26 09:30


© Politico.se