användarnamn
lösenord

efter skribent

eller datum

välj datum

Publicerad: 09 september 2015 07:16

Mission impossible

Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) är överens om att alla EU-länder måste ta ett större ansvar för flyktingarna, båda vill ha bindande kvoter för att jämna ut flyktingmottagandet.

- Vi är eniga om att de som inte har asylskäl måste lämna landet, så att vi har plats och kraft att ta hand om dem som verkligen behöver hjälp, sade Angela Merkel vid en gemensam presskonferens i Berlin på tisdagen.

Flera EU-länder har sagt blankt nej till bindande kvoter men Merkel tror att de kommer att nå någon form av kompromiss.

Den partiledarträff om flyktingsituationen som skulle hållas i dag skjuts upp till torsdag, uppger regeringskansliet.

- Kvotsystem löser ingenting, det pågår en folkvandring, nästan tu-sen asylsökande vandrar på motorvägar genom Danmark och målet har varit att komma fram till Sverige.

Tiotusentals vandrar upp genom Europa och målet är Sverige för dem också - No Denmark, skriver Ivar Arpi på SvD Ledare 09/09 2015.

"I 30 år har Sverige försökt påverka andra europeiska länder att bli mer som vi i migrationspolitiken, det har hittills inte gått".

Hur ska det gå till nu?

"De som flyr till Europa vill inte stanna i Rumänien eller något annat europeiskt land, de vill inte ens stanna i Danmark, de vill till Tysk-land och Sverige och det kan inte ett kvotsystem påverka". 

Att de vill till just Sverige beror på att landet har de mest generösa reglerna med få eller inga krav, notan skickas till skattebetalarna (red anm).

Sverige är det enda landet som ger permanenta uppehållstillstånd (PUT) och varför eskalerar antalet så kallade ensamkommande flyk-tingbarn som i år kommer att nå 12 000.

Sverige ordnar enrumslägenheter till de ensamkommande för upp till 70 000 kronor i månaden.

Det är inte obekant att nyanlända kvoteras till bostad och jobb och har företräde till välfärden.  

Svenskar vräks från sina bostäder för att lämna plats åt asylsökande och äldreboende görs om till asylbostäder. 

Nyanlända invandrare kan få retroaktiv svensk föräldrapenning (vårdnadsbidrag) för barn födda utomlands som är under åtta år.

Antalet dagar är lika många - 480 dagar - som för ett nyfött barn i Sverige och kan samlas på hög.

En kvinna med tre barn som uppfyller kraven kan kassera in omkring 250 000 kronor.

Finns det något mer eller lika generöst land som dessutom inte har pengar till den egna befolkningens skattebetalda behov?

Det som i dag kallas främlingsfientlighet är egentligen en reaktion på den särbehandling av flyktingar och andra minoriteter som Sverige tillämpar och som har en speciell pullfaktor avseende val av land.

- Tillsammans med Angela Merkel ger sig Stefan Löfven ut på ett uppdrag som verkar omöjligt, att förmå alla EU-länder att överge sin nationella suveränitet i flyktingfrågan, skriver Göran Eriksson på SvD 09/09 2015.

"Statsminister Stefan Löfven vill göra avtryck i den internationella politikens centrum, och nu har flyktingkrisen placerat honom där.

Federalism är annars inte något den svenska regeringen brukar erkänna sig till, kanske beror avsteget på att en federalistisk lösning skulle minska trycket på Sverige". 

Tyskland - en stat två världar.

Skakande tyskt tv-reportage belyser den havererade integrationen.

www.youtube.com/watch?v=KVWAIKoatWM#t=149Chefredaktören

Kommentera artikel

 
 

Kommentarer

  • Artiklar

  • KommentarerSENASTE MEDIA

2015-02-17 08:50

2014-12-26 09:30


© Politico.se