användarnamn
lösenord

efter skribent

eller datum

välj datum

Publicerad: 10 oktober 2015 07:45

Attacker mot flyktingboenden i Tyskland

Nästan 500 "attacker" har inträffat mot bostäder för asylsökande i Tyskland hittills i år, tre gånger fler än under hela 2014, uppger BBC.

Tysklands inrikesminister Thomas de Maiziere kallar våldet skamligt och säger att två tredjedelar av attackerna utförts av lokalbefolkning utan tidigare kriminellt förflutet.

Tyskland väntas ta emot mellan 800 000-1 000 000 asylsökande i år.

Bayerns regeringschef har uppmanat Berlin att begränsa antalet asyl-sökande och är kritisk till Angela Merkels öppna-dörren-politik för migranter/flyktingar.

Befolkningen är plittrad till hennes politik att ta emot migranter från Syrien och Irak samt andra konfliktområden.

Bayeern tog emot 241 000 migranter perioden 1 september till 5 oktober 2015 och av dem sändes 86 000 vidare till andra regioner i landet.

www.bbc.com/news/world-europe-34487562

En berättigad fråga är om det inte är dags att inse att ett land inte klarar att ta emot ett obegränsat antal flyktingar/migranter.

När politiker talar om att alla har rätt att söka asyl bör man betänka hur det skulle gå om miljoner människor söker sig till exempelvis Sverige.

Till landet kommer i dag omkring 2 000 personer varje dag och nu talas det om tältläger, från ett tältläger i Mellan Östern till ett annat i Sverige.

Även om vi klarar av detta initialt bör man fråga sig vad som händer på längre sikt med, lägenhet, skola, vård och jobb?

Det antal vi ser i dag kommer inte att avta, i Turkiet och Syrien med närområden finns det miljoner som söker sig norrut, främst Tyskland och Sverige som har mer generösa regler än övriga EU-länder.

Det kvotsystem med fördelning av migranter mellan EU-länderna kommer inte att fungera så länge unionen inte har ett gemensamt regelsystem med samma villkor.

Trots att Sverige tar emot flest asylsökande per capita i hela EU och med råge flest så kallade ensamkommande flyktingbarn och trots att Sverige nu går på knäna, är landet först ut att ta emot migranter enligt fördelningsprogrammet.

19 eritreaner flögs i går unda pompa och ståt från Rom till Luleå med representanter från Röda korset och FN.

Anmärkningsvärt är att man inte kollat upp om dessa personer har asylskäl innan man fraktar runt dem i Europa.

Detta är bara ett spel för galleriet att en asylansökan ska göras i Sverige, alla från Syrien och Eritrea får i princip permanent uppe-hållstillstånd i Sverige.

När politiskt korrekta talar om attacker bör man också tala om varför det sker, är det främlingsfientlighet eller kritik mot den förda politiken i detta avseende?


Att vara fattig är inget skäl att få permanent uppehållstillstånd i ett land och ett bekvämt liv på skattebetalarnas bekostnad.

Grafik över asylsökande per land.

Av tabellerna framgår att Sverige är en humanitär stormakt avse-ende mottagande av flyktingar/migranter.

Man kan undra varför Sverige måste ligga före både Frankrike, Italien, Schweiz och Storbritannien, så angelägen att man nu över-väger tältläger?

Asylum applications per 100,000 local population
www.bbc.com/news/world-europe-34131911Chefredaktören

Kommentera artikel

 
 

Kommentarer

  • Artiklar

  • KommentarerSENASTE MEDIA

2015-02-17 08:50

2014-12-26 09:30


© Politico.se