användarnamn
lösenord

efter skribent

eller datum

välj datum

Publicerad: 29 mars 2010 17:41
Mikael Wiehe

Mikael Wiehe

Källa: Thomas Johansson

Mikael Wiehe flitig gäst i tv-sofforna

Mikael Wiehe har fått stort utrymme i tv-sofforna de senaste dagarna i samband med utgivandet av sin nya skiva där han ondgör sig över regeringsalliansen på det grövsta.

"Våra fiender är våra bästa läromästare" och de år som har gått sedan den borgerliga alliansen tog makten 2006 har verkligen varit synnerligen lärorika. För detta vill jag tacka mina läromästare.

Tack Fredrik Reinfeldt och Anders Borg för försämring av a-kassa och sjukförsäkring som så drastiskt har ökat klyftorna mellan de som har och de som inte har och knivskarpt dragit gränsen mellan "dem" och "oss".

Tack Sten Tolgfors för okritiskt stöd åt nykoloniala krig i Irak och Afghanistan och osjälviskt offrande av unga svenska soldaters liv på de multinationella vinsternas altare.

Tack Nyamko Sabuni för bekymmerslöst förhållande till ghettoiseringen av storstädernas förorter och tack Maud Olofsson för principfasta angrepp på allt vad folkhemmet har stått för av trygghet, rättvisa och solidaritet. 
 
Göran Hägglunds fiskande i högerpopulismens grumliga vatten ger mycket att tänka på. Carl Bildts okritiska hyllande av krigsförbrytare som Henry Kissinger och aktieklipp i vapen- och oljeindustrin har varit pedagogiska mästerstycken.
 
Mats Odells utförsäljningar har visat för alla vad äganderätten är värd när den tillhör folkflertalet och Jan Björklunds försök till militarisering av skolan lyser som en blodig rotting mot en fullkritad tavla.

Jag vill också tacka Sveriges banker, näringsliv, direktörer och styrelsemedlemmar för handfast undervisning i hur kapitalismen fungerar utan demokratisk kontroll.
 
Hur roffandet, plundrandet och spekulerandet med andras pengar inte känner några gränser. Hur girigheten och snikenheten tillåts att slå ut allt sunt förnuft.

Hur storhetsvanvettig självöverskattning anses ge rätt till löner trettio, fyrtio gånger högre än de egna anställdas. Samtidigt som man ordinerar stålbad, svångremmar och eklut åt "de andra".

Tack Jimmie Åkesson för idogt och konsekvent illustrerande av hur en blågul helyllerasism ser ut. 

Tack kära kungafamilj för tydligt klargörande av nödvändigheten av en grundlig och slutgiltig uppgörelse med resterna av en feodal samhällsordning, skriver Mikael Wiehe bland annat i Expressen. DSB 29 mars 2010 

Kommentera artikel

 
 

Kommentarer

Svara

dan 2010-04-08 16:19

Det ska bli intressant att se om comebackande Mikael Wiehes spekulation i tonårsvänsterns preferenser köper honom ett fritidshus i Italien.

Den välbesuttne Wiehe, som står i relation till Neil Young, som Christer Sjögren till Frank Sinatra, har alltså valåret 2010 gett ut en skiva som utgår från att människor med pengar (förutom artisten själv) ofrånkomligen är bärare av onda värden ("intresset ljuger aldrig").

Det innebär att demokratin går i baklås i ett land befolkat av i huvudsak ganska rika människor, ytterkantsvänstern kan inte vinna val.

Försäljningskampanjen kring skivan (den heter Ta det tillbaka...) känns retro utan att veta om det.


DSB den 8 april 2010
  • Artiklar

  • Kommentarer© Politico.se